Чому нам так часто хочеться солоденького?
Нам так часто хочеться солоденького, наприклад, до кави, на ходу перекусити або щоб підняти собі настрій. З часом це перетворюється на звичку – погану звичку, від якої складно відмовитися. І солодкого хочеться дуже часто! І коли доводиться відмовитися від десертів – ми мучимося…
Причиною тяги до солодкого може бути не звичка і не психологічна потреба “заїдати проблеми”, а фізіологічна. А саме брак кальцію і магнію в організмі.
Особливо сильно хочеться солоденького тим, хто сидить на дієті. Це також фізіологічний фактор: організм недоотримує енергії, а тому вимагає глюкози. Вона швидко засвоюється і дає великий приплив сил, хоча цей ефект нетривалий.
Як перестати їсти солодощі?
Більшість усвідомлює, що їсти багато солодкого – шкідливо. Але не всі мають достатньо сили волі, щоб від нього відмовитися? Побороти “солодку” залежність допоможе кунжут. Він містить багато кальцію, магнію, вітамінів А, Е, С і групи В. А ще досить калорійний, тому забезпечить організм достатньою кількістю енергії. Треба тільки правильно вживати кунжут, наприклад, приготувати кунжутне молоко.
Як приготувати кунжутне молоко
100 г несмаженого кунжуту, 1 л води, 2 ч. ложки меду.
Кунжут залити водою, залишити на ніч. Вранці воду відцідити, але не виливати. Насіння висипати в блендер, додати склянку води, мед і подрібнити. Потім додати решту води і знову збити блендером. Підсолодити напій медом.
Склянку кунжутного молока потрібно випивати за пів години до їди. Тяга до солодкого пропаде за кілька днів, а разом з цим ви збагатите організм цінним легко засвоюваним кальцієм. Зміцните нігті і волосся. Таке молоко містить багато антиоксидантів, які призупиняють старіння і зменшують ризик розвитку раку.
Кунжутне молоко можна використовувати у випічці або як основу для фруктових коктейлів.