850 г скумбрії, 4 ст. ложки провареної солі, 1 л води, лимонний сік, цибулиння за смаком.
Цибулиння ретельно вимити. Залити 1 л води і залишити приблизно на 10 хвилин – це той час, поки будете обробляти рибу. Обгорнути кухонну дощечку в пакет, а потім застелти папером або паперовими рушниками.
Скумбрію відокремити від голови, вийняти нутрощі та видалити чорну плівку в черевці. Потім добре вимити й висушити паперовими рушниками.
Якщо хочете подати її порційно для кількох людей, краще нарізати відразу, оскільки готову скумбрію охайно та рівно нарізати складно. Якщо зовнішній вигляд не є принциповим, можна відварити тушку цілою.
Далі в цибулиння додати сіль. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип’ятити дві хвилини, аби розсіл придбав гарний колір. Викласти підготовлену скумбрію в киплячий розсіл і варити рівно 3 хвилини. Потім перекласти рибу на друшляк і очистити від лушпиння.
За бажанням скропити готову рибу лимонним соком.