Пляцок «Пані Валевська» – смачніше та красивіше не буває

Пляцок дуже легкий і ніжний. Він неймовірно смачний: з безе, мигдалем, приємною смородиновою кислинкою та ніжним заварним кремом. Цей торт точно буде королем столу!

Пляцок «Пані Валевська»

Тісто: 300 г борошна, 200 г масла, 4 жовтки, 40 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложка порошку до печива.

Безе: 4 білки, 180 г цукрової пудри, 10 г крохмалю кукурудзяного, 400 г джему з чорної смородини (можна замінити вишневим, з аличі, щоб був кислим), 100 г мигдалю або волоських горіхів.

Крем: 400 мл молока, 2 яйця, 40 г цукру, 10 г ванільного цукру, 40 г кро­хмалю, 200 г масла.

Просіяне борошно розмішати з порошком, розтерти шматочки масла з борошном на крихти. Жовтки з’єднати з цукром і ванільним цукром, додати до масляної маси та швидко замісити тісто. Деко 38 см на 30 см застелити пергаментом і рівно розкласти тісто. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Тим часом приготувати безе: білки збити до густих піків, додати цукор і крохмаль. Трохи припечений корж витягнути, намазати джемом, поверх джему викласти збиті білки, на білки – горіхи. І пекти при температурі 150 градусів 30-35 хвилин.  

Щоб приготувати заварний крем, слід більшу половину молока довести до кипіння. Окремо яйця розтерти з цукром, додати крохмаль і розвести рештою холодного молока. Тонкою цівкою додати до кип’яченого молока і, постійно помішуючи, варити на малому вогні до загустіння. Зняти з вогню, накрити харчовою плівкою до самого крему і залишити вистигати. Коли крем охолоне, додати по ложці м’яке масло, збиваючи міксером. Готовий корж розрізати на дві рівні частини. На нижній корж (на безе) викласти крем і накрити другим коржем, щоб горіхи були зверху. Кремом змастити боки торта і залишити в холодильнику на три години.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook