Желе: 3 п. кольорового желе, 3 скл. води.
Корж: 9 білків, 1 скл. цукру, додати 150 г олії, ванілін, 1 п. розпушувача, 250 г борошна. А також: 2 жовтки, 0,5 ч. ложки куркуми, 1 ст. ложка какао, 2 ст. ложки сухого маку, 1 п. вишневого киселю. Форма 28 см.
Крем: 700 г сметани, 25 г желатину, 1 скл. цукру, ваніль.
Желе. Кожну пачку желе приготувати згідно з інструкцією, заливши 1 скл. води. Поставити до повного застигання у холодильник.
Корж: 9 білків збити з 1 скл. цукру, додати 150 г олії, ванілін, 1 п. розпушувача, 250 г борошна. Поділити тісто на 4 частини. До першої частини додати 2 жовтки, 0,5 ч. ложки куркуми; до другої – 1 ст. ложку какао, до третьої – 2 ст. ложки сухого маку; до четвертої – 1 п. вишневого киселю.
Форму застелити пергаментом, в центр по д2 ст. ложки викладати по черзі тісто: жовте, чорне, макове, рожеве. Як викладете все, різко крутнути один раз за годинниковою стрілкою форму, щоб тісто розрівнялось. Пекти при 180° до готовності. Розрізати на дві половини. З цієї пропорції виходить два коржі, а потрібно 4 коржі, відповідно пропорцію збільшити у 2 рази.
Крем: порізати кубиками желе. 700 г сметани збити з 1 скл. цукру і ваніліном. 1 п. желатину (25г) залити 3 ст. ложками води, а коли набрякне, розтопити в мікрохвильовці, вилититонкою цівкою в сметану, збити, додати желе, перемішати.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527