Якщо чоловік вас критикує…

Критика, це, мабуть, іноді добре. Корисно. Але якщо вас постійно критикує чоловік, це може означати значно більше...

Критика, це, мабуть, іноді добре. Корисно.

Чарльз Діккенс критикував свою дружину – вона занадто повна. Тому що їсть багато жирної їжі і на дивані лежить. Вона дурна, і нема про що з нею розмовляти. Дітям мало уваги приділяє. І з психікою у неї не все гаразд: напади ревнощів і сльози на рівному місці.

І великий, мій улюблений письменник, написав публічний лист про свою дружину – з критикою. І читачі співчували генію. А я весь день думаю: не дивно, що розтовстішала, якщо за 12 років народила 10 дітей. Трьох поховала. Звісно, будеш після такого лежати на дивані без сил! І важко десятьом дітям, чоловікові, родичам і гостям приділити багато уваги… І здаватимешся дурною і незграбною, хоча в Америку на страшному пароплаві вона з чоловіком плавала і дітей хоробро народжувала. І з психікою – і ми б заплакали, якби помилково додому доставили браслет, який чоловік купив юної актриси…

Просто не в дружині була справа. Остогидла вона, а розлучення не віталося. І Діккенс наказав закласти цеглою прохід на свою половину спальні – дещо демонстративно, м’яко кажучи.

І ця товста, дурна і ненормальна дружина встала, одягла капелюшок і назавжди поїхала з дому. Щоб не принижуватися. Не слухала критику і не читала її в журналах. І дітей їй не віддали.

Так вона і прожила решту життя одна. І, коли письменник помер, тільки попросила – опублікуйте листи, які мені Чарльз писав в юності. Будь ласка! Нехай всі знають, що він любив мене, а я була стрункою, веселою, дотепною… Але навіть цього не зробили.

І критика – це коли нас не люблять, ось що я думаю. І хочуть позбутися. Але не зізнаються в цьому навіть собі.

І краще одягнути капелюшок і піти, як зробила ця смілива і благородна жінка…

Автор – Ганна Кирьянова

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook