Що приготувати із топінамбура. 15 рецептів

Топінамбур корисно вживати при анемії, гіпертонії, діабеті, аритмії, порушенні кровообігу, атеросклерозі, для нервової та імунної систем, особливо після тривалих стресів. Ми підкажемо, що смачного з нього можна приготувати!

ТОПІНАМБУР СИРИЙ. Помити, почистити, порізати скибочками, збризнути лимонним соком і посипати цукром.

ТОПІНАМБУР ПЕЧЕНИЙ. Ретельно помити, не чистити, порізати великими шматками, збризнути олією, викласти на деко, посипати сіллю і спеціями, запекти до готовності. Можна їсти з соусом, але і без нього смачно – збризнути лимонним соком і посипати січеним часником.

САЛАТ 1. Топінамбур почистити, потерти, збризнути олію і соком лимона, вичавити зубець-два часнику.

САЛАТ 2. Топінамбур потерти, заправити сметаною і тонко порізаною цибулею, посолити.

САЛАТ 3. Топінамбур потерти, додати терту моркву, порізану цибулю, заправити олією або майонезом.

САЛАТ 4. Квашену капусту змішати з потертим топінамбуром, порізаною цибулею, заправити олією.

САЛАТ 5. Потерти варені яйця, додати тертий топінамбур, заправити майонезом.

САЛАТ 6. Змішати потертий топінамбур, терту моркву, нашинковану фіолетову капусту, заправити оливковою олією, соком лимона і сіллю.

Салат 7. Порізати пластинами топінамбур, селеру, яблуко і моркву. Засмачити сметаною або олією і посипати посіченими горіхами.

САЛАТ 8. Моркву і топінамбур порізати слайсами (зручно робити ножем для чишення овочів), збризнути соком лимона, заправити соусом (2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложка меду, сік 0,5 лимона, 2 ст. ложки оливкової олії, дрібно тертий корінь імбиру, подрібнена зелень селери).

САЛАТ 9. На дно тарілки покласти листя салату, на нього обсмажені печериці (пластинами), обсмажену цибулю (півкільцями), полити соусом (1 ст. ложка олії, 0,25 ч. ложки гірчиці, 1 ст. ложка соєвого соусу), зверху викласти варені перепелині яйця і порізаний пластинами топінамбур, половинки помідорів чері. Посипати соняшниковим насінням

ПЕЧЕНИЙ МІКС ОВОЧІВ. Порізати великими скибками топінамбур, моркву, селеру, буряк, заправити олією і прованськими травами, запекти у духовці.

ТОПІНАМБУР СМАЖЕНИЙ. Його можна готувати точно так само, як смажену картоплю. Можна смажити 50/50.

ПЮРЕ. Відварити топінамбур у підсолені воді, почистити, додати масло або ливкову олію, збити блендеромю.

ДЕРУНИ з топінамбура багатьом смачніші за картопляні.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook