Багатьом подобається торт “Медовик”, але більшість господинь має обмаль часу, щоб возитися з розкочуванням коржів. Так от цей рецепт саме для вас! Коржі для цього медовика розкочувати не треба! Тісто рідке, тому його слід просто намащувати на пергамент. А в результаті виходить дуже ніжний смачний торт. Готувати його набагато швидше за класичний.
Торт “Медовик” без розкочування коржів
- Для коржів: 100 г масла, 2–3 ст. ложки меду, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка соди, 3 яйця, 2 скл. борошна.
- Для крему: 800 г сметани, 1 скл. цукру (краще – цукрової пудри, вона швидше розчиниться і крем буде без крупинок), 1 ч. ложка лимонного соку. Можна додати чорнослив.
Масло, цукор і мед розчинити на водяній бані, додати соду, перемішати, додати окремо збиті яйця, перемішати, додати борошно, перемішати. Тісто в холод не класти! На пергаменті малювати кола і тонко розмащувати по них тісто. Випікати 3–4 хв при 180 ОС. Не пересушувати! Готові коржі перемастити кремом.
Для крему охолоджену сметану збити з цукровою пудрою. Якщо сметана магазинна, додати загущувач згідно з інструкцією.
Торт можна покрити тим самим кремом та обсипати крихтами (обрізки з коржів підсушити у духовці і подрібнити). Прикрасити на свій смак.
Рецепт Валентини Стельмах
Радимо також приготувати інші медовики за перевіреними рецептами від господинь:
- Кавовий медовик у мультиварці. Виходить височенний і дуже пишний!
- Медовик з тонкими коржами, які легко розкочуються і не рвуться