Гречка з соусом
У киплячий грибний бульйон покласти гречку і варити до готовності 20 хвилин, за 5 хвилин до закінчення додати сіль і лавровий лист. Приготувати соус: очищені печериці та цибулю дрібно нарізати і обсмажувати 10 хвилин разом з подрібненим салом. Потім додати борошно, прогріти і розвести бульйоном, посолити, посипати перцем і зеленню петрушки, варити на слабкому вогні 5 – 7 хвилин, постійно помішуючи. Додати сметану, перемішати і прогрівати ще хвилину. Викласти приготовлену гречку на тарілку і полити приготованим соусом, зверху прикрасити кружальцями огірків і зеленим горошком.
Інгредієнти: бульйон грибний 350 мл, гречка 200 г, лавровий лист 2 шт., огірки-2 шт., горошок зелений консервований 2 ст. ложки, сіль за смаком Для соусу: бульйон грибний 250 мл, печериці 100 г, шпик 30 г ,борошно 2 ч. ложки, сметана 1 ст. ложка, цибуля 1 шт., зелень петрушки за смаком, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком.