Торт “Баунті”
Тісто: 6 яєць, 160 г борошна, 40 г какао, 0,5 ч. ложки розпушувача, 120 г цукру. Кокосова маса: 400 мл молока, 300 г кокосової стружки, 200 г масла. Глазур: 200 г шоколаду, 100 г молока або неживних вершків. Для просочування: 200 мл неживних вершків або 200 мл іншого сиропу (наприклад, солодкого чаю із додаванням коньяку). Форма 26–28 см.
Яйця збити з цукром до пишної маси. Окмемо збішати борошно, какао і розпушувач, просіяти в яєчну масу, акуратно перемішати ложкою. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при 180 ОС до сухої зубочистки або в мультиварці. Під час випікання не вікривати дверцята! Дати охолонути спершу у формі, а потім на решітці, розрізати навпіл. Молоко, масло і цукор поставити на вогонь, прогріти до танення масла, додати кокосову стружку, проварити на середньому вогні помішуючи близько 10 хв (маса стане щільнішою і почне відставати від стінок), зняти з вогню, збити міксером, охолодти. Формувати торт краще у бортиках від роз’ємної форми, в якій пікся бісквіт. Ретельно просочити обидва коржі, викласти між ними усю кокосову масу, притиснути, можна покласти зверху невеличкий гніт (дощечку), щоб коржі “склеїлися”, поставити на годину-дві у холодильник. Дістати, зняти гніт, полити глазур’ю. Поставити на ніч у холодильник.