Перевірений рецепт домашнього кетчупу
4 кг помідорів, 0,5 кг цибулі , 0,5 кг яблук, 2 ч. ложки кориці, 1 ч. ложка чорного перцю, 4 бут. гвоздики (розтерти), 1 ч. ложка червоного перцю, 4 ст. ложки солі, 200 г. оцту (9%), 0,5 кг цукру.
Помідори, цибулю і яблука перемолоти і проварити на помірному вогні 2 год. Коли маса трохи прохолоне, збити блендером до однорідності. Додати 2 ч. ложки кориці, 1 ч. ложка чорного перцю, 4 бут. гвоздики (розтерти), 1 ч. ложка червоного перцю, 4 ст. ложки солі, 200 г. оцту (9%), 0,5 кг цукру. Усе ще проварити 1,5–2 год. Закрити в стерильні банки. Виходить 6 банок по 0,5 л.
Якщо хочете позбутися насіння, можна після збивання блендером, перетерти через сито.
Рецептом поділилася Галина Санковська
Post Views: 43