М’ясний пиріг з картоплею
- Для пирога: 2 кг картоплі, 800 г м’яса, 1 цибулина, 2 ст. л. сметани, 50 г масла, сіль і перець (за смаком), соняшникова олія.
Ретельно вимити і нарізати м’ясо. Цибулю нарізати дрібно. Перемішати м’ясо з цибулею, додати спеції.
Відварити картоплю. Подрібнити до стану пюре, додати вершкове масло. М’ясо з цибулею висипати в сковорідку і тушкувати на невеликому вогні до готовності.
Тепер знадобиться кругла форма для випічки зі знімними краями, застелити її папером для випічки і змастити маслом. Можна використовувати і звичайне блюдо для запікання.
Викласти у форму половину картопляного пюре і розрівняти. Зверху викласти м’ясну суміш. Останній шар — пюре, змастити 2 столовими ложками сметани.
Запікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки.
- Пиріг-плетінка з капустою: і просто, і смачно, і красиво
- Пиріг з картоплі і гречки з мастеґою (мачанкою). Дуже давній галицький рецепт
Post Views: 32