Зелень в олії. Ідеальна заготовка на зиму!

Неймовірно простий рецепт для заготівлі кропу, петрушки, базиліка та іншої зелені. І дуже універсальний - можна додавати в свіжі салати, супи, соуси... А з вареною картоплею як смачно! Універсальна заготовка!

Зелень на зиму

  • 50 г будь-якої зелені (на свій смак), 6 ст. л. оливкової олії, 3 ч. ложки оцту (яблучного), 1 ч. ложка солі, щіпка чорного перцю.

Яку взяти зелень – справа смаку. Можна зробити окремо базилік, або разом із петрушкою і кропом.

У зелені видалити тверді стебла, листя промити і висушити. З’єднати зелень, олію, сіль, оцет, мелений чорний перець (за смаком). Подрібнити блендером.

У чисті сухі банки (зручно використовувати маленькі) розкласти подрібнену зелень, зверху долити оливковою олією так, щоб зелень була повністю під шаром олії. Закрити банки кришками, зберігати в холодильнику.

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook