Зелень на зиму
- 50 г будь-якої зелені (на свій смак), 6 ст. л. оливкової олії, 3 ч. ложки оцту (яблучного), 1 ч. ложка солі, щіпка чорного перцю.
Яку взяти зелень – справа смаку. Можна зробити окремо базилік, або разом із петрушкою і кропом.
У зелені видалити тверді стебла, листя промити і висушити. З’єднати зелень, олію, сіль, оцет, мелений чорний перець (за смаком). Подрібнити блендером.
У чисті сухі банки (зручно використовувати маленькі) розкласти подрібнену зелень, зверху долити оливковою олією так, щоб зелень була повністю під шаром олії. Закрити банки кришками, зберігати в холодильнику.
Радимо також приготувати:
- Іспанський соус з кропу. Неймовірна заготовка на зиму!
- Пряний соус з базиліком
Post Views: 109