Аджика з кабачків “Завжди мало”
3 кг кабачків, 500 г моркви, 500 гр солодкого перцю, 5 головок часнику, 1.5 кг помідорів, 2.5 ст. л. солі, 100 г цукру, 2 ст. ложки меленого перцю чилі, 200 г олії (рафінованої), 100 мл оцту (9%).
Всі овочі промити, пропустити через м’ясорубку (крім часнику), додати сіль, цукор, перець, олію, варити 35-40 хв. Додати роздавлений (подрібнений) часник і поварити ще 5 хв. Додати оцет, поварити пару хвилин і розкласти по банках. Закрутити, накрити до повного охолодження.
Розмелювати блендером не рекомендовано – виходить каша, а не “шматочки”. Вживати можна через 2 тижні, але найкращий смак виходить через місяць.
Любителям гострого: покладіть 6 головок часнику і майже 2,5 ложки меленого перцю чилі.
Спробуйте також приготувати:
Аджика з перцю. Один раз спробувала – тепер щороку готую 2-3 порції