Торт “Тріо” з маком, вишнями і яблуками
Тісто: 4 жовтки, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 1 п. маргарину, 1 п. розпушувача, 3,5–4 скл. борошна (але не забивайте тісто!). Форма 25Х35 см. Якщо форма більша, можна робити 1,5 порції.
Жовтки з цукром збити міксером, додати сметану, натертий маргарин, борошно і розпушувач, легко замісити тісто. Поділити на 6 частин. Розкачати одну частину тіста, викласти у форму, зробити бортики, покласти начинку, накрити другою частиною тіста, защипати краї. Випікати приблизно 30 хв при 170 ОС. Таким чином зробити 3 коржі з різними начинками.
Начинка 1: 4 білки, 100 г цукру, 2 скл. маку, 2 ст. ложки крохмалу. Можна додати посічені горіхи. Мак зварити (залити водою на 1 см вище рівня маку, варити, помішуючи, до повного випаровування води) і перемолоти два рази через м’ясорубку (сито з найменшими дірочками), білки збити з цукром, додати крохмаль і вимішати все разом.
Начинка 2: 1 кг яблук, 1 п. готового желе (зі смаком персика – для персикового кольору або зі смаком ківі чи аґрусу – для зеленого). Яблука почистити і порізати соломкою викласти у форму на тісто, рівномірно посипати сухим желе, накрити тістом, защипати краї.
Начинка 3: 1 л банка вишень у власному соку (самі вишні, без соку; замість вишень можна використовувати лохину – теж дуже гарно у розрізі і смачно виходить), 1 п. готового желе зі смаком вишні. Готувати, як попередній корж: на тісто викласти вишні, рівномірно посипати сухим желе, накрити тістом, защипати краї.
Крем: 500 г масла + 1 б. згущеного молока або заварний крем.
Рецепт і фото Оксани Кіщук