Кекс “Зебра”
1,5 скл цукру, 5 яєць, 1 скл олії, 1 скл. води (або молока, або кефіру, або кислого молока), 3 скл. борошна повні (2 ст. ложки надібрати), 3 ч. ложки розпушувача, цукор ванільний, 0,3 ч. ложки амонію, 2 ст. ложки какао.
1,5 скл цукру збити з 5 яйцями, додати 1 скл олії, 1 скл. води, 3 скл. борошна повні (2 ст. ложки надібрати), 3 ч. ложки розпушувача, цукор ванільний, 0,3 ч. ложки амонію. Все збити міксером, поділити на 2 частини: одну більшу (2/3), а другу меншу (1/3). До меншої додати 2 ст. ложки какао, до більшої – 2 ст. ложки борошна (що залишилося) . У змащену форму по середині класти 2 ст. ложки білого тіста, зверху 1 ст. ложку темного і так до кінця, воно розпливеться по формі. Можна повтикати вишні, додати горіхи, зверху присипати кокосом, залити шоколадною помадкою.
Пекти спочатку 10-15 хв при 180 ОС, а потім при 160 ОС, приблизно 1 год. Форма 26-28 см. Коли кекс починає відставати від форми – тоді і виймаю. Можна пекти у духовці і в мультиварці.
Кекс виходить завжди з горбинкою, але смак від того не втрачається. Він не сухий, в міру вологий, дуже смачний.
Рецепт Лариси Пошпур