Форма 20Х30 см, склянка – 250 мл. Для тіста: 3 скл. борошна, 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 50 г масла, 1 ч. ложки соди. Для крему: 1 л сметани, 0,5 л вишень, ванілін, цукор-пудра до смаку.
В посудину з товстим дном покласти всі складники, окрім борошна, нагріти до повного розчинення цукру. По одній склянці всипати борошно, замісити м’яке тісто, розділити на 6 частин.
Підсипати борошно при розкочуванні, бо тісто буде трішки липким. Розкочувати коржі краще ще теплими, тоді легко катаються. Можна спекти три коржі і перерізати їх навпіл – отримаєте 6 коржів.
Крем. Домашню сметану достатньо збити вінчиком, але дивіться не перебийте, бо отримаєте масло. До магазинної можна додати 2 п. загущувача або відкинути на марлю і підвісити, щоб стекла зайва рідина. Перекласти коржі сметаною, з вишнями.
Рецепт Марти Левицької