Як виростити апельсинове дерево в домашніх умовах

У квіткових магазинах продають найкрасивіші мандаринові, апельсинові та лимонні дерева з плодами. І дуже важко повірити, що воно приживеться у вас вдома. Крім того ціни на цитрусові дерева досить високі. Тому апельсинове дерево можна виростити у себе вдома самостійно, ми розповімо як.

Для вирощування апельсина вам знадобиться:

  • апельсин з кісточками
  • стаканчик з-під йогурту
  • шматочок марлі
  • вода
  • земля
  • поліетиленові пакетики

Як виростити апельсинове дерево з кісточки

1. Для початку потрібно з’їсти цитрусовий фрукт, щоб переконатися в його смакових якостях. Всі кісточки скласти в одну купку і відібрати самі пухкенькі і красиві.

2. Найкраще насіння помістіть відразу ж у вологе середовище для подальшого проростання. Для цього потрібно взяти шматочок марлі, намочити і загорнути в нього цитрусові кісточки. Пакетик покласти в стаканчик з-під йогурту і щільно закрити целофановим кульком. З усього цього вийде невеликий парник для пророщування кісточок.

3. Парник краще поставити в добре освітлюване тепле місце і раз на 2-3 дні перевіряти вологість марлі. Перші корінці проростуть приблизно через 3-6 тижнів.

4. Коли корінець проросте десь на 1 см, можна його саджати в грунт (хоча краще почекати до 2 см.). При посадці кісточки дуже важливо вибрати правильну глибину, 1,5 см буде цілком достатньо. Ще дуже важливо не пошкодити корінь, коли ви будете висаджувати його.

5. Цитрусовий паросток любить часте обприскування і потребує сонця. Тому тримайте його на самому сонячному місці у вашому будинку.

6. Коли у вашого майбутнього цитрусового деревця з’явиться друга пара листочків – можна його пересаджувати в більш зручне місце. Далі раз на півроку пересаджувати деревце кожен раз в більший горщик.

Цитрусовий кущик буде досить швидко зростати. Тому потрібно ніжити його на сонці, не забувати поливати і регулярно обприскувати.

Щоб цитрусовий кущик почав давати бічні гілочки потрібно відщипнути верхівку (верхніх 2-3 листочка). Але не сильно поспішайте, дайте можливість вашому деревцю трохи підрости. І у вас з часом з’явиться своє, звикле до кліматичних умов вашого дому, а через кілька років рясно плодоносне дерево.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook