Пиріжки “Завиванці”
Опара: 1 скл. теплого молока, 30 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка борошна. Для тіста: 2 яйця, 2–3 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного цукру, 2ст. ложки олії, 2ст. ложки розтопленого маргарину, 2ст. ложки сметани, 4 скл. борошна. Для начинки: “Несквік” (або суміш какао і цукру), горіхи, родзинки. Для змащування: яйце, 2 ст. ложки молока.
Приготувати опару. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати борошно і цукор, відкласти в тепле місце на 10–15 хв до утворення шапочки. Додати решту продуктів, замісити нетуге тісто, поставити в тепле місце, накривши рушничком, на 1 год.
Коли тісто підійде розділити на 2 частини, кожну розкачати пластом, змастити щедро маслом і посипати “Несквіком” (какао+цукор), родзинками і горіхами. Можна зробити будь-яку начинку. Скрутити рулетом, порізати скибками по 2 см приблизно, викласти на змащене деко, дати підрости ще 10 хв.
Змастити збитим яйцем з 2 ст. ложками молока. Пекти при температурі 190 ОС до готовності.
Рецептом поділилася Таня Ніколаєва