Печиво з карамеллю і шоколадом а-ля “Твікс”
Основа: 1,5 скл. борошна, 80 г холодного масла, 2–3 ст. ложки цукру, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача. Карамель: 1 б. згущеного молока, 1 ст. ложка масла. Глазур: 200 г шоколаду.
Тісто. Масло з борошном і розпушувачем посікти ножем. Збити яйце з цукром, вилити до борошняної суміші, додати сметану, замісити. Тісто не має липнути до рук. Покласти в холод на 30 хв. Тісто розкотити, випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 15 хв до готовності.
Карамель. Вилитио згущене молоко в каструлю з товстими стінками, додати масло, варити на середньому вогні, постійно помішуючи приблизно 20 хв. Коли загусне і стане світло карамельного кольору, можна знімати з вогню.
Гарячу карамель швидко і рівномірно викласти на корж (вона швидко остигає), поставити в холод. Коли охолоне, полити розтопленим шоколадом. Порізати шматочками.
Зберігати за кімнатної температури, інакше карамель буде твердою.