Салат “Букет троянд”
5 яєць, 400 г відвареного курячого м’яса (можна замінити копченим стегенцем), 500 г свіжих або маринованих шампіньйонів, 1 велика морквина, 1 цибулина (краще солодких сортів), 500 г маленьких помідорів, олія для смаження, пучок зелені, редиска або редька для створення квіточок.
Моркву натерти, цибулю порізати кубиками, обсмажити на олії. Якщо у вас свіжі гриби, а не мариновані, то їх порізати і обсмажити. Мариновані просто порізати. Копчене або варене м’ясо порізати кубиками або розібрати на волокна. Яйця відварити і порізати кубиками. Усе змішати, заправити майонезом.
Викласти салат на пласку тарілку у вигляді серця. Буде зручніше скористатися кулінарною формою. Обмазати майонезом, щоб прикраси на салаті трималися краще.
Зробити квіточки з редиски. З маленьких помідорів зробити трояндочки, для цього їх необхідно порізати по спіралі.
Верх салату прикрасити трояндочками з помідорів. Боки салату прикрасити квітами з редиски або редьки. Буде ще гарніше, якщо квіточки прикрасити зернами з болгарського перцю (як на фото). Між трояндочок помістити листочки петрушки або іншу зелень.
Рецептом поділилася Лариса Леонова