Курятина “для лінивих”

Найдовше у приготуванні — це запікання. А підготовка займе не більше 10-15 хвилин. Навіть не всі овочі потрібно нарізати для цієї страви!

Інгредієнти:
4 курячі ніжки, 2 ст. ложки соєвого соусу, 100 мл білого сухого вина, 1 ст. ложка олії, 1 цибулина, 2 перчини, 4 помідори, 0,5 кабачка, 8–10 зубців часнику, жменя зелених оливок, прянощі (суміш перців, італійські трави), 1 дрібка цукру.

Овочі промити й обсушити. Цибулю, часник і перець почистити, крупно порізати. Зі стегенець зняти шкіру. Викласти в глибоке деко стегенця, між ними розмістити овочі. Помідори зручніше взяти невеликі і покласти цілими. Посипати прянощами, трохи присолити, посипати трохи цукром і полити соєвим соусом. Скропити олією і додати вино.

Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 год. Перевірити готовність, проколовши стегенця: якщо сік прозорий – готово. Подавати можна в тому ж посуді, в якій курка запікалася. Або викласти на тарілку, прикрасити зеленню та лимоном.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook