Картопляні кошики з грибами
10–11 картоплин, 50 мл молока, 100 г печериць, 1 морква, 2–3 цибулини, 2–3 зубці часнику, 1 яйце, 2–3 ст. ложки сметани, сіль, спеції, зелень.
Почистити картоплю і відварити його до готовності. Кубиками порізати цибулю, моркву потерти, часник вичавити, порізати гриби. Обсмажити гриби, додати моркву, цибулю, спеції і часник, усе перемішати і смажити при закритій кришці на маленькому вогні хвилин 10, додати сметану і тушкувати ще хвилин 10-15 до готовності.
З картоплі приготувати пюре, додавши молоко, сіль і один жовток. Змастити деко олією, можна застелити папером для випікання. Викласти готове картопляне пюре так, щоб вийшли кошики – тобто з глибокою виїмкою в середині.
Всередину викласти начинку. Поставимо в розігріту духовку на хвилин 15-20.