Три випадки, коли чоловіку не варто довіряти

Життя насичене тисячами прикладів як обдурених довірливих дівчат, так і тих, що постраждали від своєї патологічної недовіри. Тож яким чоловікам варто довіряти, а яким – ні?

Буває так: вона повірила, а він узяв та й обдурив, накивав п’ятами, залишив з дитиною, утік невідомо куди й навіть аліментів не платить. Чи навпаки: вона не повірила, не довірилась, увесь час щось підозрювала, а він образився й ощасливив її подругу.


Найбільш розповсюджена причина того, що жінка не довіряє партнерові (а варто було б!), криється у ній самій. Зазвичай вона вважає, що якісь вади заважатимуть мужчині щиро її покохати, і замість того, щоб віддатися почуттю, повсякчас очікує якогось підступу.

Причиною комплексу може бути вік, надмірна вага або ж нецікава зовнішність, деякі риси характеру, діти від першого шлюбу.

Якщо постійно втовкмачувати собі й своєму мужчині, буцімто він не може покохати таку товстозаду, вимогливу та ще й з двома дітьми від першого шлюбу жінку, то про якісь перспективи годі й мріяти. А чоловік, може, й направду був готовий до серйозних стосунків, але жінка сама його переконала в тому, що вона його не варта, щохвилини очікуючи того, що він піде до молодої, вільної та довгоногої.

 

Друге місце у списку причин необґрунтованої недовіри стабільно посідає стара пісня: “Мене вже раз (два, три… потрібне число підставити) обдурили, зрадили, покинули, і тепер я нікому не вірю”.

Часом жінка перестає довіряти чоловікові, як тільки спіймає його на дрібній брехні. Тут би, здається, й варто вибухнути: на дрібниці попався, отже, і в іншому ненадійна людина. Але треба врахувати особливість чоловічої психології: вони часом обманюють нас, просто боячись неадекватної реакції на правду.

Приміром, телефонує коханий і повідомляє, що затримується на роботі, мовляв, дуже важливу нараду призначено на вечір. А потім виявляється, що він пив пиво й дивився футбол у суто чоловічій компанії. Такому дрібному брехунцеві треба відразу ж пробачити і пояснити, що ви довіряєте йому й просите на майбутнє бути відвертішим, аби уникнути непорозуміння.

Якщо чесно, ми й самі інколи трохи підбріхуємо, просто рідше попадаємося. Купуємо, скажімо, шарф за двісті гривень, а чоловікові кажемо, що на розпродажу за копійки – з ким не бувало?

Одне слово, не перегніть в контролі палиці. Одна моя знайома цілодобово не випускала з рук мобільного телефону, постійно контролюючи свого бойфренда. Хлопець (красень і розумник) божеволів від цього телефонного тероризму, доки не додумався періодично вимикати телефон.

Після кожної фрази “Зараз, на жаль, нема зв’язку з вашим абонентом” знайома пила валер’янку і бралася набридати телефонними дзвінками його друзям і колегам, а вдома влаштовувала жахливий скандал. Вона була абсолютно впевнена у тому, що варто їй замешкатися – і такого козирного мужчину в неї неодмінно відберуть.


Фантазія чоловіків, на щастя, обмежена, і є деякі стандартні фрази, які сигналять, що покладатися на людину, з чиїх вуст вони злітають, небезпечно:

  • Так, я одружений, але ми з дружиною вже давно живемо, як сусіди, і не розлучаємося тільки через дитину.
  • Вирішуй сама: зберегти вагітність чи зробити аборт.
  • Продаймо твою квартиру, а гроші вкладімо у прибутковий бізнес одного мого друга.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook