Святковий маківник
- Деко 24Х36 см
- Маковий шар: 300 г маку, 0,5 п. маргарину, 6 яєць, 180 г цукрової пудри, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. родзинок або горіхів.
- Бісквіт: 5 яєць, 150 г цукру, 150 г борошна.
- Кремова маса: 150 г масла, 1 ст. ложка сметани, 2 ст. ложки цукрової пудри, 70 г горіхів.
- Для прикраси: цукати, курага, горіхи, 100 г білого шоколаду.
Маковий шар. Мак запарити, перемолоти 3 рази. Збити маргарин із цукром, додати жовтки, розтерти. Поступово ввести мак, додати розпушувач. Ввести окремо збиті білки до стійкої піни. Додати горіхи або родзинки. Вилити на деко.
Бісквіт. Білки збити до стійких піків, потім додати цукор, насамкінець ввести жовтки. Наприкінці акуратно вмішати просіяне борошно. Бісквіт вилити на прошарок маку, запікати близько 45 хв при 180 ОС. Пляцок охолодити і перекинути догори ногами, щоб бісквіт був на дні.
Кремова маса. Горіхи подрібнити. Збити масло, додати сметану, розтерту з пудрою, збити, додати горіхи. Масу викласти на спечений маковий прошарок. Цукати дрібно нарізати, додати горіхи, викласти на крем, полити розтопленим шоколадом.
Рецепт і фото Ядвіги Яги
Радимо також інші перевірені рецепти маківників:
- Маківник. У 100 разів краще за торт!
-
Святковий маківник “Макова слойка”. Спробуйте – і він стане вашим улюбленим!