Дріжджове тісто на пироги, що росте в холодильнику
3 яйця, 1 ст. ложка цукру, 50 г дріжджів, 0,5 л кефіру або кислого молока, 1 п. маргарину, 1 ч. ложка погашеної оцтом соди, 4 півлітрові банки просіяного борошна.
Яйця з цукром збити, дріжджі розчинити в теплому кефірі, маргарин розтопити й охолодити (оптимальна температура продукту – температура тіла, коли не пече). Усе ретельно вимішати, додати соду. Знову добре вимішати, ввести по одній чотири півлітрові банки просіяного борошна. Вимішати до однорідної маси, що не липнутиме до рук. Поставити тісто в холодне місце на 1,5–2 години. Розкачувати та виробляти пиріжки з будь-якою начинкою (варення, гриби, сир, капуста тощо). Випікати при температурі 200 °C близько 20 хв.
Це тісто можна зберігати в холодильнику.