Овочеве різото з гарбузом
200 г м’якоті гарбуза, 1 цибулина, 1 скл. рису, 50 г твердого сиру, 1,2 л м’ясного бульйону, 50 мл білого сухого вина, 50 г масла, олія, сіль. Для декору: 2 маленькі гарбузики.
- Рис промити, залити водою і залишити на 1,5 год. М’якоть гарбуза нарізати шматочками та присмажити на олії, додати подрібнену цибулю, посмажити, відтак вкинути рис, продовжуючи смажити на малому вогні, доки рис вбере олію.
- Влити вино та продовжувати тушкувати, поки випарується. Потім влити один черпак гарячого бульйону і тушкувати до випаровування. Коли бульйон вбереться, влити ще один черпак і так до закінчення бульйону, при цьому постійно помішувати рис. Коли вливатимете останній черпак бульйону, додайте тертий сир, масло, сіль, усе ретельно перемішайте і зніміть із плити.
- Накрити гарбузове різото кришкою і дати настоятися 10–15 хв.
- Щоб гарно подати, гарбузики розрізати уздовж (з дуже маленьких – зрізати шапочки), видалити м’якоть, використовувати як тарілку для подачі різото на стіл.
- Перш ніж подавати різото, дно та стінки тарілки-гарбуза вистелити фольгою.
Post Views: 35