Желе з яблук
Яблука, цукор, вода.
- Яблука помити, порізат на 4 частини разом з насінням, скласти в каструлю (не алюмінієву), залити водою до половини об’єму яблук, варити 30 хв під кришкою.
- На сито постелити марлю і викласти туди всі яблука з рідиною, залишити години на 2, щоб рідина стекла.
- Виміряти об’єм соку, вилити у каструлю, додати цукру з розрахунку 1 кг цукру на 1,5 л соку, на великому вогні довести до кипіння, зняти пінку, зменшити вогонь, уварити приблизно протягом 1 год.
- Желе готове, якщо почало сильно пінитися або якщо взяти його ложкою, то желе буде з неї стікати не ціквою, а крупними краплями.
- Одразу розлити у сухі стерильні банки, закрутити, не перевертати!
Post Views: 33