Джем із груш з апельсином
2 великі груші, 0,5 апельсина, 1 ст. ложка соку лимона, 250 г цукру, 80 г темного шоколаду.
Груші вимити, розрізати навпіл і видалити серцевину. М’якоть нарізати тонкими поперечними пластинами. З апельсина зняти теркою цедру, з м’якоті вичавити сік. Покласти в каструлю груші, цедру і цукор. Додати апельсиновий і лимонний сік. Довести до кипіння і зняти з вогню. Шоколад розламати на невеликі шматочки і додати в джем. Накрити кришкою і залишити в теплому місці на добу. Наступного дня знову довести джем до кипіння і варити помішуючи 15 хв. Киплячий джем перелити в стерилізовану банку. Закрити і поставити догори дном до повного охолодження.
Post Views: 34