Тюфтельки з рисом в томатному соусі
500 г фаршу (яловичина зі свининою), 1 морквина, 2 цибулини, 1 скл. рису, 2 ст. ложки томатної пасти, лавровий листок, коріандр (горошком), чорний перець горошком, мелений перець, сіль, 1 ч. ложка цукру, 3 ст. ложки борошна, олія.
Моркву і цибулю (одну у фарш) дрібно нарізати, додати у фарш, додати в нього сіль, перець і гарненько перемішати. Додати добре промитий сирий рис, перемішати, сформувати невеликі кульки, обкачати в борошні, викласти в розігріту сковорідку з олією, обсмажити до напівготовності.
Цибулину обсмажити окремо на сковороді, додати томатну пасту, розведену кип’яченою водою (приблизно півлітра води). Дати соусу закипіти, після чого додати в нього цукор, коріандр, лавровий лист, чорний перець горошком і сіль. Цим томатним соусом залити тюфтельки і тушкувати на слабкому вогні протягом 40-45 хв.