Рецептом коржів з маком, які традиційно готують на Спаса (Маковія), поділилася Інна Сотніченко.
Коржі з маком
- 100 г масла (маргарину), 3 скл. борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 скл. сметани, 1 білок, 100 г цукру.
- Заливка: по 1 скл. води і цукру, 0,5 скл. маку.
Масло розтерти до крихти з борошном, додати цукор, ваніль, і соду, розмішану у сметані. Замісити м’яке тісто, розкотити на деко, змастити збитим з цукром білком. Обов’язково наколоти вилкою коржик. Випікати 30-40 хв при 180 градусах. Корж виходить надзвичайно смачним, тане в роті. Зварити заливку: змішати цукор, воду і мак, проварити 10 хв, полити поламані або порізані коржі.
Радимо також приготувати інші десерти з маком:
- Рулет-маківник на святковий стіл. Дуже смачний!
- Святковий маківник “Макова слойка”. Спробуйте – і він стане вашим улюбленим!
Post Views: 52