Лучанин Петро ДЯЧУК знає, як вилікувати печінку, адже сам хворів.
“При ураженні вірусом печінка збільшується і перестає виконувати свої функції, жовч іде у кров разом із токсинами і заражає весь організм, – пояснює чоловік. – Стан хворого погіршується. Додається ще й медикаментозне отруєння”.
У такому разі треба вивести з організму токсини. “Для цього я липову гілку діаметром 3 см перепалював до жарини і перетирав на дрібній тертці, щоб отримати активоване вугілля вищого ґатунку, – розповідає Петро. – 1 ст. ложку цього вугілля розмішував у 200 г води і пив вранці до їди. А щоб не було від цього засобу запорів, через 15 хв пив 200 г свіжого морквяного соку. Курс – 10 днів.
Щоб печінка запрацювала так, як потрібно, застосовував настій із 12 трав: дикої моркви, дикої гречки, кадильника, парила, цвіту глоду, цвіту коров’яку, пелюсток соняшника, конюшини сивої, м’яти, материнки, оману малого. Усе змішати. 1 столову ложку суміші залити 250 мл окропу і випити за 30 хв до обіду. Курс – 14 днів.
Коріння аїру, ракової шийки, перстачу прямостоячого розтерти у порошок і пити між обідом і вечерею по 0,5 ч. ложки, а липовим медом (по 1 ч. ложці) це заїдалося. Цей засіб має антитоксичну, протизапальну і кровоочисну дію. Курс – 14 днів.
Щоб підвищити імунітет, за 20 хв до їди пити по 1 ч. ложці тертого кореня кульбаби.
Важливу роль відіграє дієта. Рекомендовано дотримуватися дієти №5.
Після цього печінка почала відновлювати свою функцію і зменшуватися у розмірах дуже швидко. Відтак треба зробити перерву на тиждень і приймати срібну воду концентрацією 20 мг/л по 1 ст. ложці через кожні 4 год. Вона має протиінфекційну дію, а також підвищує імунітет.
Курс прийому активованого вугілля треба повторити через 1 місяць. Трави, коріння можна приймати упродовж року, чергуючи з перервами по 7 днів.
За рік печінка стала здоровою”.