Варення аґрусове “Шовкове”
1 кг аґрусу, 1,3 кг цукру, 1 скл. води.
- Для приготування варення ліпше використовувати однорідний за величиною, пружний, гладкої форми, яскраво-зеленого кольору аґрус.
- Вимитий, очищений від гілочок та чашолистиків аґрус наколоти загостреною шпичкою чи виделкою з нержавіючої сталі, збризнути горілкою (на 1 кг аґрусу – 50 г горілки) і поставити на 4-6 годин у холодне місце.
- У киплячий сироп (із цукру і води) опустити ягоди, струсонути миску для рівномірного розподілення ягід у сиропі, зняти з вогню й охолодити.
- Вистиглий сироп злити й прокип’ятити, ягоди знову занурити в сироп, зняти з вогню й охолодити.
- Потім втретє скип’ятити сироп, опустити в нього ягоди і варити до цілковитої готовності, знімаючи піну. До готового варення можна додати ваніль.
Post Views: 42