Домашній майонез
Для приготування майонезу треба: 1 яйце (дуже свіже, 1–3 дні, ретельно вимите), 200 мл рафінованої олії (скільки вбере), 1 ч. ложка оцту або лимонного соку, а також сіль, готова (1 ч. ложка) або суха (на кінчику ножа) гірчиця, перець.
- Важливо: яйця і олія мають бути теплими (кімнатної температури)! Щоб нагріти яйце, його можна залити окропом і витримати 30 с або потримати під гарячою проточною водою.
- У чашу для блендера вибити яйце і додати все, крім олії. 1–2 с збити блендером, а далі збивати, вливаючи олію тонкою цівкою.
- Чим більше віллєте олії, тим густішим буде майонез. Залом весь процес збивання триває 10–20 с. Готово!
- Такий майонез зберігається в холодильнику до 1 тижня.
- Смак майонезу можна регулювати спеціями, додавати до нього часник, зелень, прянощі.
- Якщо майонез вийшов надто густий, розмішайте його з ложкою холодної кип’яченої води.
Post Views: 40