Вершковий торт-суфле з малиновим желе без випікання
Тісто для бісквіта: 3 яйця, 130 г цукру, 100 г борошна, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки масла.
Білий мус: 500 г пастоподібного сиру (без крупинок), 500 мл жирних (35%) вершків або сметании, 200 г цукрової пудри, 25 г желатину, 100 мл води.
Малинове желе: 500 г малини, 6 ст. ложок цукру, 500 мл води, 25 г желатину (або за інструкцією на 1 л рідини).
Для просочення бісквіта: 100 мл ягідного соусу (рідини з варення або соку), по 2 ст. ложки води і коньяку.
- Малинове желе: желатин замочити у воді. Малину перемолоти у блендері і протерти через сито, додати цукор. Желатин підігріти і з’єднати з малиновим процідженим соком і водою, перелити у круглу форму діаметром 22 см, поставити у холод до повного застигання.
- Бісквіт: збити яйця з цукром до пишності (не розділяючи на білки і жовтки). В окремій мисці просіяти борошно, розпушувач і какао. З’єднати просіяне борошно з яєчною сумішшю ложкою. Насамкінець ввести розтоплене масло. Перелити тісто у форму з роз’ємними бортами діаметром 26 см, змащену маслом.
- Мус: замочити желатин у воді. Збити перетертий сир з вершками, пудрою на маленькій швидкості, змішати з підігрітим желатином.
- Зібрати торт: бісквіт просочити сумішшю соусу, води і коньяку, викласти у форму, в якій він випікався. Зверху вилити 1/3 мусу. Поставити в холод до застигання мусу.
- Можна на бісквіт вилити весь сирний мус, а коли він застигне – зверху малинове желе.
- Витягнути з форми малинове желе, покласти на застиглий мус. Вити поступово решту муссу, заповнюючи порожнини між желе і стінками форми, розрівняти. Поставити торт в холодильник на ніч.
- Зранку обдути форму феном і зняти бортики. Взимку можна готувати замороженої малини.
Post Views: 38