20 заповідей щасливої людини

Формули щастя не існує. Але її складові уже відомі.

1. Життя – це не тільки гроші
Я не хочу казати, що гроші – це неважливо. Навпаки, досить багато речей, на жаль, чи на щастя, у даний час залежать від нашого матеріального становища. Однак, багаті також плачуть. Важливо залишатися людиною за будь-яких обставин та, які б цілі ви не переслідували.

2. Важливо діяти
Успіх не приходить до тих, хто просто чекає. Успіх приходить до тих, хто прикладає зусилля для досягнення своєї мети, хто діє, творить та наполегливо, крок за кроком, втілює свої мрії в життя.

3. У кожного – своє бачення успіху
Успіх – поняття дуже відносне. Для когось – це отримання певної кількості клієнтів за місяць на постійній основі. Для когось – визнання у суспільстві. А ще для когось успіх – мати щасливу сім’ю і троьох дітей.

4. Ми не можемо керувати часом, а от правильно розставляти пріорітети – в наших силах
Час – це скарб, який дається в рівних кількостях кожному. Всі люди, бідні чи багаті, молоді чи старі, працеспроможні чи з обмеженими можливостями щодня отримують рівну кількість часу.

Використовуємо ми його з користю чи ні, але кожного дня у нас є 24 години – не більше і не менше. І ми не можемо перенести невикористаний час на наступний день. І ми не можемо взяти в борг хвилинку або дві у завтрашнього дня.

Виходить, що ми не можемо керувати своїм часом. Але ми можемо розставляти пріорітети так, щоб використовувати його якомога ефективніше.

5. Книги – це прекрасно
Намагайтеся регулярно читати і купувати нові книги. І не важливо, скільки блогів ви ведете і скільки журналів читаєте, книги завжди вчать вас чогось іншого, того, чого ви ніколи б не дізналися з блогів і журналів.

І не обов’язково вибирати книги, які безпосередньо стосуються сфери вашої роботи. Навпаки, іноді краще купувати книги, які абсолютно не стосуються вашої діяльності для розширення свого кругозору. Це освіжить ваш розум і підвищить ваш творчий потенціал.

6. Телебачення – це марна трата часу
Перегляд телепередач займає досить багато часу і не дає можливості зосередитися на справді важливих справах. Я не кажу, що потрібно зовсім відмовитися від телебачення, але намагайтеся фільтрувати те, що дивитеся, та не витрачати дорогоцінний час на речі, які не принесуть жодної користі вам та вашому розвитку.

7. Здоров’я – це багатство, цінуйте його
Не забувайте піклуватися про своє тіло. Зараз ви можете бути здорові та сповнені енергії, але це зовсім не означає, що ви можете намарно витрачати свої сили і псувати здоров’я нестачею відпочинку, поганим харчуванням та іншими шкідливими звичками.

І не сидіть на одному місці увесь день – розбавте свій робочий графік фізичною активністю.

8. Не намагайтеся всім вгодити
Це просто неможливо. Ви не 100 доларів, щоб всім подобатися! А постійно намагатись підлаштуватися під інших може призвести до того, що ви просто загубите себе.

9. Завжди вчіться на помилках
Якщо ви помилилися у чомусь – це не кінець світу! Всі помиляються – це абсолютно природно. В цьому випадку найголовніше – проаналізувати ситуацію і зробити правильні висновки. Знайдіть те, що стало причиною невдачі, і постарайтеся зробити все правильно наступного разу.

10. Не зупиняйтеся на досягнутому
Якщо ви вже відчули смак перемоги, не зупиняйтеся на цьому. Звичайно, це класно і ви вже переможець, однак не варто забувати про те, що попереду у вас ще декілька проектів, які можуть стати не менш успішними.

Немає межі самовдосконаленню та розвитку, попереду ще не одна перемога!

11. Виходьте за межі своєї зони комфорту
Це справді виклик. Багато речей так і залишаються лише планами тільки тому, що людям важко виходити за рамки своєї зони комфорту. Не бійтеся, відкиньте страх перед незвіданим. Краще зробити помилку і набути нового досвіду, ніж жаліти, що у вас була можливість, якою ви не скористалися.

Намагайтеся кожного дня робити щось нове, незвичне для вас. Це розширить ваш світогляд, і хто зна, можливо, одного дня ви зробите якесь неймовірне відкриття.

12. Виправдання нікуди вас не приведуть
Знайти для себе виправдання – простіше простого. Кожен може знайти виправдання для чого завгодно. Але проблема полягає в тому, що все це нікуди вас не приведе. Ви так і залишитеся стояти на одному місці. Шукайте можливість! Ось, що справді має значення, не прогавити її.

13. Немає нічого страшного в тому, щоб зізнатися, що ви чогось не знаєте
Ставте запитання. Не бійтеся здатися нерозумним чи некомпетентним. Більше того, людям, зазвичай, подобається, коли у них питають поради чи просять поділитися досвідом. Зате, ви точно краще обізнані в чомусь іншому. Більше впевненості в собі і вперед!

14. Допомагайте іншим
Звичайно, це зовсім не означає, що ви повинні стати гарячою лінією для всіх стражденних і допомагати людям 24 години на добу 7 днів на тиждень. Але якщо у вас трапиться можливість, ви повинні допомогти.

І ви зрозумієте, що допомагати іншим – це дуже приємно. Хто зна, можливо це допоможе вам побудувати дійсно сильні й тривалі відносини.

15. Час – це одна з найцінніших речей в житті людини. Не витрачайте його даремно!
Час – це найцінніший подарунок. Саме від вас залежить, як ви проживете кожну хвилину вашого життя. Отже не марнуйте його даремно.

16. Будьте вдячні
Не скаржтеся на те, що у вас чогось немає. У багатьох людей може не бути і малої частки того, що є у вас.

У вас є більше, ніж вам здється, у вас є життя і у вас є ВИ, а все інше залежить від вашого вибору, від ваших дій та цілей!

17. Навчіться задовольнятися тим, що вже маєте
Це не означає, що не потрібно бажати більшого, просто часто наше уявлення про те, як все має бути не дає нам сповна задовольнятися тим, що у нас є сьогодні. Навчіться цінувати те, що ви маєте, будьте вдячні людям, які зараз поруч з вами і проживайте кожен момент життя, як найкращий!

І перш ніж ваші руки потягнуться до нових гаджетів або лахів, подумайте про те, наскільки це вам дійсно важливо? Витрачайте гроші з розумом і тільки на ті речі, які вам дійсно необхідні, а не тому, що у сусіда трава зеленіша і паркан біліший.

18. Багатозадачність забирає у вас занадто багато енергії
Раніше я була обома руками “За” багатозадачність. Мені здавалося, що таким чином я економлю час, працюючи одночасно над кількома завданнями.

Але пізніше я зрозуміла, що багатозадачність забирає у мене занадто багато енергії. Щоразу, коли мені доводилося перемикатися між завданнями, в моїй голові траплялося щось подібне до короткого замикання і мені доводилося відкочуватися трохи назад для того, щоб освіжити пам’ять і пригадати, де саме я зупинилася. Навчіться розставляти пріорітети і приділяти справі стільки часу, скільки потрібно для того, щоб вона була зроблена якісно.

19. Відпустіть минуле і зосередьтеся на майбутньому
Ви не можете змінити те, що вже відбулось. Що б там не було – все на краще. Ви стали більш досвідченими, більш мудрими. Все, що має значення – це жити зараз та ставати ще кращим, ще самодостатнішим, ще обізнанішим. Цінуйте теперішнє, адже це все що у нас є, дбайте про майбутнє, адже воно є результатом наших дій та нашого вибору.

20. Використовуйте кожну можливість, щоб дізнатися щось нове
Читайте, шукайте, пробуйте – життя таке багатогранне та неймовірне. Ви ніколи не зможете знати про все на світі, однак ви завжди можете дізнатися більше! “Вік живи – вік учись!”

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook