Для того аби соус був особливо смачним, потрібно правильно готувати складники.
- Бульйон для соусу і заливних страв майже не солять.
- Не можна нагрівати до кипіння соус, заправлений вершковим маслом, тому що це руйнує емульсію масла з іншими продуктами.
- Гірчиця, розведена на молоці, а не на воді, довше зберігається і не засихає.
- Якщо ви готуєте соуси для других страв, то томат ліпше смажити на смальці, а сметану доводити до кипіння.
- Надмірної гіркоти ріпчастої цибулі можна позбутися, нарізавши її локшиною і заливши на деякий час холодною водою.
- Для зберігання цибулини потрібно змастити місце розрізу маслом або жиром.
- Для того аби цибуля для соусу не підгоріла і мала жовтуватий колір, її необхідно обкачати в борошні.
- Для овочевих соусів спершу варять овочі, і тільки наприкінці варіння до них додають спеції. У такому порядку соус зберігає свій смак і виходить більш ароматним.
- Гірчицю і хрін перед приготуванням необхідно облити окропом, це дозволить позбутися неприємної гіркоти.
- Мелісу лимонну застосовують у свіжому вигляді для приготування овочевих салатів, овочевих соусів та супів.
Post Views: 24