торт Горішок

Торт “Горішок” з подвійними коржами

Торт "Горішок" — смачний та ніжний десерт з безе і горішками і кремом, ідеальний для святкового столу. Спеціальний рецепт на свято.

Торт “Горішок”

  • Тісто: 300 г масла, 50 г сметани, 450 г борошна (+/-), 30 г какао, 75 г жовтків (4-5 шт), 18 г розпушувача.
  • Безе: 175 г білків (із 4-5 яєць), 300 г цукру, 180 г горіхів.
  • Крем: 250 г масла, 500 г згущеного вареного молока, 1 ст. л. алкоголю (Бейліс, коньяк).

До борошна + какао, розпушувач + масло, перетерти руками + сметану, жовтки, замісити тісто. Тісто поділити на 6 частин (155 г), розкотити на пергаменті діаметром 27 см.

Білки збити, додати цукор, збити, поділити на 6 частин (80 г). Тісто змастити білком, посипати подрібненими горіхами по 30 г на корж. Випікати при 200°C приблизно 10 хвилин.

Масло кімнатної температури збити до білого кольору + поступово згущене варене молоко кімнатної температури, збити і за бажанням, додати алкоголь.

Крем поділити на 5 частин (150 г), перекласти коржі, верхній корж не потрібно прикрашати.

Рецепт і фото Тетяни Мельничук

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook