п'яна вишня

Торт “П’яна вишня” для особливих моментів

Торт «П’яна вишня» — насичений шоколадний десерт із вишневою начинкою, коньяком і горіховою глазур’ю. Ідеальний торт для особливих моментів.

Цей торт — справжня насолода для поціновувачів шоколаду. Ніжний бісквіт, ароматні вишні, шоколад і крапля коньяку — ідеальне поєднання для вишуканого десерту, яким хочеться насолоджуватися.

Торт “П’яна вишня”

  • Коржі: 6 яєць, 2 жовтки, 150 г борошна, 150 г цукру, 30 г какао.
  • Начинка: 400 г вишень без кісточок (свіжих або заморожених), 100 г згущеного молока, 100 г масла, 150 г чорного шоколаду, 50 г коньяку або 100 г вишневого лікеру.
  • Глазур: 200 г шоколаду, 50 г меду, 250 мл вершків (30% і більше), 1,5 ст. л. масла або 30 мл олії, 100 г обсмажених грецьких горіхів.

Збити яйця, жовтки та цукор до пишної маси, ввести просіяне борошно з какао, обережно перемішати. Викласти у форму (24 см) і випікати при 165°C 30–35 хвилин, потім охолодити повністю у формі.

Зрізати корж товщиною 1,5-2 см. Із тієї частини коржа, що залишилася, вибрати м’якуш, щоб утворилося дно і стінки товщиною 1,5-2 см.

Для начинки розтопити масло, шоколад і згущене молоко, додати коньяк, вишні з соком, змішати з вибраною серединкою бісквіта, начинити основу та накрити зрізаним верхом.

Охолодити торт у холодильнику 6 годин або на ніч. Для глазурі розтопити шоколад, мед, вершки й масло, додати подрібнені обсмажені горіхи, полити торт і охолодити 15 хвилин.

Рецепт і фото Оксани Білінської

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook