Лимонне печиво
- 400 г борошна, 1 яйце, 150 г цукру, 100 г масла, цедра 2 лимонів, 30 мл лимонного соку, дрібка солі, 10 г розпушувача, 4 г соди (кінчик ч. л.), а також цукор і пудра для обвалювання.
Знімаючи цедру з лимонів, не забудьте обирати тільки жовту частину, щоб уникнути гіркоти. Перемішайте всі інгредієнти і замісіть тісто. Потім покладіть його в пакет і відправте в морозильник на 15-20 хвилин, щоб воно охололо.
Після охолодження сформуйте кульки з тіста, обваляйте їх спочатку в цукрі, а потім в пудрі. Не потрібно сильно притискати — печиво самостійно розійдеться під час випікання. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 15 хвилин. І ось ваші лимонні смаколики готові!
Рецепт і фото – Інара Сідор
Радимо також інші перевірені рецепти:
- Пісне лимонне печиво
- “Персики”, “Вишеньки”, “Лимончики”: рецепти красивих і смачних тістечок
Post Views: 64