Класичні пончики
- 250 мл молока, 100 мл води, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 7–8 г сухих дріжджів (або 20 г свіжих), 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 600 г борошна, олія для смаження.
Молоко змішати з водою, трохи підігріти, додати цукор і дріжджі, перемішати та залишити на 10 хвилин для активації. Додати яйце, розтоплене масло і сіль, збити віничком. Поступово додати борошно, замішувати м’яке тісто, не забиваючи його. Накрити рушником, залишити у теплому місці на 1–1,5 години.
Тісто, що зійшло, розкотити товщиною 1 см, вирізати кружечки склянкою, зробити отвір меншою формою. Залишити на кілька хвилин підрости. Смажити в достатній кількості розігрітої олії до золотистого кольору. Викладати на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю.
Рецепт і фото – Інара Сідор
Читайте також:
-
Сирні пампухи. Мамин рецепт
Post Views: 162