торт

Швидкий ніжний торт-суфле (із вершків і йогурта)

Ніжний і легкий торт: швидкий, доступний і дуже смачний десерт. Простий рецепт, який завжди вдається. Обов’язково приготуйте, сподобається всім!

Торт-суфле

  • Бісквіт: 120 г борошна, 100 г цукру, 4 яйця, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. розпушувача, 3–5 ст. л. води.
  • Суфле: 400 мл вершків 33%, 200 мл йогурту білого, 200 г цукру, 20 г желатину.
  • Просочування: 50 мл води, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. лимонного або апельсинового соку.

Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з половиною цукру до світлої пишної маси. Білки збити до стійкої піни, поступово додаючи решту цукру. Борошно, какао та розпушувач просіяти. Ввести до жовтків борошняну суміш, обережно додати білки та воду, перемішати лопаткою. Форму застелити пергаментом, виливати тісто, випікати при 180–200 °С 30–35 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відкривати. Готовий бісквіт охолодити.

Желатин залити холодною водою так, щоб покривало на 0,5 см, залишити набухати. Холодні вершки збити, додати цукор, збити ще раз. Ввести йогурт, перемішати. Желатин розтопити, вливати тонкою цівкою у вершково-йогуртову масу, збиваючи.

Для просочування воду, цукор і сік довести до кипіння, проварити 1–2 хвилини, охолодити.

Охолоджений бісквіт покласти у форму, щільно притиснути, добре просочити сиропом. Зверху викласти суфле, розрівняти. Поставити в морозильник на 15 хвилин, далі в холодильник. Через 3 години торт готовий.

Рецепт і фото – Інара Сідор 

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook