Салат до шашлику
900 г капусти, 300 г помідорів, 500 г моркви, 500 г перцю, 300 г цибулі, 1 стручок червоного перцю чилі, 4–6 лаврових листочків, 40 г цукру, 120 мл винного оцту, 15 г солі, 200 г оливкової олії.
- Потерти моркву на тертці для моркви по-корейськи, порізати перець тонкою соломкою, капусту нашаткувати.
- Цибулю порізати якомога тоншими скибочками.
- Помідори порізати максимально тонкими скибочками. Вони не збережуть форму у салаті, але стануть соусом.
- Дуже смачно, якщо цей салат буде трохи гострим. Стручок червоного чилі порізати тонкими кільцями.
- Усе скласти в глибоку миску, додати цукор, сіль, винний оцет. Ретельно розтерти овочі з приправами, щоб виділився сік. Залишити овочі при кімнатній температурі на 10–15 хв.
- Потім заправити салат якісною оливковою олією, ретельно перемішати. Скласти салат в порційні баночки, для аромату додати в кожну кілька горошин чорного перцю і лавровий листочок.
- До речі, цей салат можна законсервувати на зиму. Треба перекласти овочі в каструлю, нагріти до кипіння, прокип’ятити 7 хв і розфасувати в стерильні банки. Для надійності закрутки можна пастеризувати 10–15 хвилин (банки місткістю по 0,5 л).
Post Views: 27