хліб

Щоб хліб не кришився, додайте у тісто ложку оцту і пів ложки розпушувача

Приготувати смачний домашній хліб досить просто, але треба знати деякі нюанси і секрети. Наприклад, щоб хліб не кришився, треба додати у тісто оцет та розпушувач.

Класичний рецепт білого хліба

  • 600 мл води, 25 г дріжджів (я користуюсь тільки львівськими), 1 столова ложка без верху солі, столова ложка цукру, столова ложка оцту (щоб хліб не кришився), 100 г олії, в борошно додати 0,5 ч. ложки розпушувача.

Замісити доволі круте тісто (я вимішую в мисці, а потім ще на столі! Розкласти у 2 форми (у мене “кірпічіки”, щоб хліб був “цеглинкою”), змастити молоком.

Форму змащую олією, випікаю при 180 градусах десь 1 годину або годину 10-15 хв.

Рецепт Тетяни Лесик

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook