Класичний рецепт білого хліба
- 600 мл води, 25 г дріжджів (я користуюсь тільки львівськими), 1 столова ложка без верху солі, столова ложка цукру, столова ложка оцту (щоб хліб не кришився), 100 г олії, в борошно додати 0,5 ч. ложки розпушувача.
Замісити доволі круте тісто (я вимішую в мисці, а потім ще на столі! Розкласти у 2 форми (у мене “кірпічіки”, щоб хліб був “цеглинкою”), змастити молоком.
Форму змащую олією, випікаю при 180 градусах десь 1 годину або годину 10-15 хв.
Рецепт Тетяни Лесик
Радимо також приготувати:
- Хліб “Селянський” на холодній опарі
- Хліб на ніч (без замішування)
Post Views: 77