
Торт-пиріг з персиками
- Тісто: 2 яйця, 50 г цукру, 100 г масла (або маргарину), 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка ванільного цукру, 1/4 ч. ложки солі, 250 г борошна.
- Начинка: 2 яйця, 100 г цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 350 мл сметани або йогурту, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2-4 персики (можна абрикоси або сливи).
У борошно додати м’яке масло, розтерти руками до крихти, додати сіль і розпушувач. Додати цукор, ванільний цукор, яйця, перемішати руками. Тісто виходить м’яке, дуже ніжне. Викласти тісто у форму, застелену пергаментом, руками, припудреними борошном, притискаючи, сформувати дно і невеличкі бортики. Поставити у морозильну камеру.
Для начинки: віничком яйця збити з цукром, додати ванільний цукор, сметану або йогурт, просіяти крохмаль, збити віничком. Додати персики, порізані маленькими скибочками.
Залити начинку на тісто. Випікати при 170 градусах 50 хв. Притрусити цукровою пудрою. Нарізати, коли охолоне.
Рецепт і фото Ганни Пилипюк

Неймовірно ніжний персиковий сирник
- Форма 23Х39 см.
- Тісто: 250 г масла або маргарину, 100 г цукру, 2 жовтки, 2 ст. ложки сметани, 400 г борошна (3 скл.). 1 п. розпушувача, цедра лимона.
- Сирна маса: 1,8 кг сиру, 10 яєць, 300 г цукру, 2 п. персикового пудингу, 200-250 мл сиропу з персиків, 200 г масла, 2 ст. ложки манки, сік лимона, 1 б. персиків (820 г).

Сирний маківник з персиками
- Тісто: 3 скл. борошна (по 200 мл), 200 г маргарину, 0,5 скл. цукру, 5 жовтків, 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки густої сметани (без розпушувача).
- Сиркова маса: 1 кг меленого сиру, 1 скл цукру, 100 г масла, 4 яйця, 1 п. вершкового пудингу.
- Макова маса: 5 білків, 1 скл. запареного меленого маку, по 0,5 скл. кокосової стружки і цукру, 2 ст. ложки крохмалю.
- А також: 1 б. персиків або кілька свіжих, цукрова пудра.
Пісочне тісто. Маргарин потерти в борошно з цукром, додати жовтки, сметану, какао та замісити тісто. Розділити на 2 частини (більшу і меншу), покласти більшу на 1 год у холодильник, а меншу у морозилку. Більшу частину викласти у форму (25Х30 см), застелену папером, випікати 10 хв при 180.
Сиркова маса: цукор збити з жовтками. Збити масло, додати сир, збити, додати збиті жовтки, пудинг. Акуратно вимішати зі збитими (до стійких піків) білками.
Макова маса: збити білки до стійких піків, насамкінець ввести цукор. Додати мелений мак, кокос, крохмаль, обережно перемішати ложкою.
На пісочне тісто викладати ложкою по черзі сирну і макову масу, створюючи розводи. Випікати 20 хв при 160.
На випечений корж покласти порізані кубиками персики, натерти заморожене тісто, пекти ще 40-50 хв при 160. Залишити охолонути в духовці. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Пекла і фотографувала Лілія Мацько

Торт “Гармонія” з персиками, маком та сметанковим заварним кремом
- Маковий бісквіт: 6 яєць, 6 ст. ложок цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 6 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 70 г кураги, 100 г сухого маку
- Крем заварний сметанковий: 1 б. консервованих персиків, 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна з невеликою гіркою, 1 п. ванільного цукру, 1 п.сметани (450 г) 20%, 250-300 г масла
- Торт “Персиковий”. Дуже хороший рецепт!
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!