Соус до шашлику «Справжній»
0,5 кг помідорів, сіль, цукор, оцет яблучний, 1 цибулина, 0,3 пучка кропу, петрушки, кінзи і базиліку, 5 зубців часнику, 1 червоний гострий перець, спеції, олія (для смаження).
- Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, порізати.
- Цибулю подрібнити, скласти у банку, залити оцтом, розведеним 1:1 з водою, струсити.
- Поки цибуля маринується, налити в сковорідку олію і покласти помідори, тушкувати до стану соусу. Окремі шматочки можна протерти через сито. Якщо немає свіжих помідорів, то їх можна замінити томатним соусом. Посолити, додати дрібно порізаний гіркий перчик, цукор, оцет (спочатку столову ложку, а там буде видно). Скуштувати. Далі збалансувати смак солі, оцту і цукру до такого, як вам подобається. Це – основа соусу.
- Вимкнути вогонь, додати товчений часник і спеції, накрити кришкою і дати постояти хвилин 5. Додати січену зелень і мариновану цибулю.
- Виходить зелень з цибулею, залита соусом.
- Замість тушкованих помідорів можна давати перемелені свіжі.
Post Views: 28