Чим підживити смородину і аґрус восени

Для отримання гарного врожаю смородини та аґрусу в наступному році, спробуйте цей метод, він справді працює!

Осіння посадка кущів смородини та аґрусу

Візьміть тваринний перегній та рослинний компост у пропорції 1:1, змішайте все з землею та додайте в посадкову ямку. Після посадіть в неї кущ смородини чи аґрусу.

Підживлення аґрусу 

На початку зріжте з куща старе гілля, глибоко обкопайте його та внесіть  2 ст. л. суперфосфату. Він захистить кущ від грибкової хвороби та підмерзання. Підживіть кущ калійним добривом й для цього внесіть на 1 м2 20 г сірчанокислого калію. Деревний попіл внесіть по 1 л. банці один раз на 4 роки.

Змішайте відро перегною з 40 г сульфату калію.

Розчин курячого посліду у співвідношенні з водою 1:15.

А також  коров’як в пропорції 1:10.

Підживіть рослину наприкінці вересня. Після розкладіть під кущем мульчу, щоб захистити її.

Підживлення кущів смородини 

Його, також, проведіть в кінці вересня. Застосовуйте калійне та фосфорне добрива. Це може бути сухий курячий послід, який внесіть під час обкопування смородини. Для цього візьміть 0,8 кг. сухого порошку на площу 1 м2 або пролийте розчиненим у воді в пропорції 1:15. Поливайте цим розчином тільки міжряддя рослин, а після перекопайте та полийте землю. Наприкінці жовтня підсипте під кущі по 1/2 відра перепрілого перегною.

Згодиться й мінеральне добриво. Для цього використайте на 1 м2 суперфосфату 30 г, сірчанокислого калію 15 г чи змішайте  15 кг тваринного перегною з 40 г калійної солі та 60 г суперфосфату. Обприскайте кущі розчином з 10 л води, 3 г борної кислоти, 5 г марганцівки та 40 г мідного купоросу.

Добре реагує смородина на настій картопляного лушпиння. Залийте 1 л. банку лушпиння 10 л окропу, накрийте ємність та охолодіть. Зробіть навколо куща канавку та  пролийте цим розчином.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook