Інгредієнти:
1 кг свинячої рульки (передньої), 1 кг грудинки, по 1 великій цибулині і морквині, по 1 ст. ложці суміші перців горошком і пряних трав, 2 лаврових листки, сіль, 1 ч. ложка желатину.
Рульку і грудинку залити водою, посолити (трохи більше, ніж суп), додати перець, лаврове листя, цибулю, моркву і варити в мультиварці або каструлі 4–4,5 год. Шумівкою вийняти все м’ясо і гарячим відокремити від кісток. Бульйон процідити і використати для супу або холодцю.
Ножем посікти м’ясо, влити 3–4 ст. ложки бульйону, якщо треба – досолити, посипати желатином. Усе перемішати і щільно вкласти в будь-яку форму.
Жирну частину грудинки порізати смужками і викласти зверху, посипати пряними травами, накрити фольгою (кришкою, плівкою) і поставити в холодильник на 8–10 год під гніт. Ножем пройтися по краях і перевернути сальтисон на тарілку.