огірки жовтіють

Якщо огірки скручуються і жовтіють, ось що треба робити…

Такий розчин вбереже огірки від багатьох хвороб, а ще він безпечний, бо зроблений з натуральних засобів. Тож якщо листя огірків жовтіє, скручується - приготуйте таку суміш...

Коли з’являться по 3-4 листочки, огірки слід обробити цим засобом: на відро води додати 30 крапель йоду, 1 л молока і 20 г господарського мила. Оприскувати овочі таким розчином слід кожні 10 днів.

Засіб, який чудово допомагає від попелиці

  • Води – 9 літрів;
  • Сироватки – 1 літр;
  • Йоду – 40 крапель.

Вода повинна бути відстояна і тепла. Оптимальним буде температура 25-28 градусів. Ні в якому разі не можна використовувати холодну воду, тільки прогріту. Сироватка має бути свіжою, не вареною. У воду виливаємо сироватку і додаємо йод. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Суміш готова для використання. Переливаємо її у обприскувач або пульверизатор. Рекомендується використовувати відразу ж після приготування, плоди можна вживати в їжу вже на наступний день.

Найбільший ефект показує обприскування раз в десять днів. В такому випадку можна домогтися того, що хвороби зовсім не буде.

Від пожовтіння – сироватка

В ролі профілактичного засобу для молодих рослин використовується наступний розчин: змішується 1 літр води і 2 склянки сироватки. Обприскування проводиться на листя молодих рослин. Це вбереже огірки від пожовтіння і захворювань, що вражають листя. Регулярність обробки – один раз на сім днів.

Для профілактики

А ось цей рецепт рекомендується застосовувати в ролі профілактичної обробки після появи 5-6 листочків. Обприскування здійснювати регулярно раз на 10 днів.

Готується суміш таким чином. Необхідно:

  • 9 літрів води;
  • 1 літр молока;
  • 30 крапель йоду;
  • 20 г звичайного господарського мила натертого на тертці. Мило забезпечить прилипання суміші на листя. Цим розчином можна обробляти не тільки огірки. Наприклад, воно прекрасний засіб від фітофтори томатів.

Готовий розчин не рекомендується зберігати, а використовувати відразу ж, щоб не зіпсувався. Оброблені плоди можна їсти вже на наступний день

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook