Як зменшити шкоду від ранкової кави | Сім’я і дім
Здоров'я та краса Сам собі лікар

Як зменшити шкоду від ранкової кави

Мільйони людей в усьому світі п’ють каву відразу після того, як прокидаються. Більшість переносить дію кофеїну спокійно, але є й такі, кому кава натщесерце шкодить. Прочитайте і перевірте, чи ви, бува, не один з них…

Чому деяким людям не можна пити каву вранці на голодний шлунок? Відповідь дали дієтологи.

По-перше,  випивши чашку чорної кави натщесерце вранці, ви збільшите кількість соляної кислоти усередині травного тракту. Це означає, що якщо ви страждаєте гастритом, то, мабуть, відчуєте це.

Соляна кислота справді погано впливає на ваш шлунок. І коли протягом дня ви їсте щось важке, ця кислота може викликати деякі проблеми з травленням,  вона викличе складне перетравлення білків. А коли білок не повністю розкладається і поглинається, він може призвести до наступних проблем, таких як здуття живота, запалення кишківника, роздратування…

Основна причина неприємних явищ в кишківнику полягає у тому, що кава натщесерце підвищить ще і рівень кортизолу, тоді організму потрібно певний час, щоб збалансувати його до нормального стану. Кортизол — це гормон, який контролює наші біологічні годинники і здатність спати.

Усе це означає, що ви повинні поснідати, перш ніж випити ранкову каву. Але, якщо ви не можете їсти зранку, і  не можете почати свій день без чашки кави — тоді просто додайте трохи молока або масла у свій улюблений напій. Це зменшить агресивність кави.

Дата публікації: 15.11.2019 img Поділитися