Яблучний пляцок з киселем | Сім’я і дім
Кухня Рецепти

Яблучний пляцок з киселем

Хочете солодкого? Спечіть цей пляцок! Робити його дуже просто і швидко. За годину впораєтеся і уже смакуватимете.

06.02.2020 14:58

Тісто: 3 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 150 г маргарину, 1 ст. ложка смальцю, 5 жовтків, 0,5 скл. цукру.

Змішати борошно, маргарин, розпушувач, жовтки, цукор та смалець. Замісити тісто. Поділити його на меншу і більшу частину. Меншу частину покласти у морозильник на кілька годин. Більшу – викласти на деко.

Начинка: 1 кг яблук, 5 білків, 0,5 скл. цукру, 1 п. польського киселю.

Яблука почистити й нарізати плястерками. В окремій посудині добре збити білки з цукром. Вкінці додати кисіль. Легенько усе вимішати. Викласти яблука на тісто. На яблука – білки. Притерти замороженим тістом.

Випікати 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Джерело